HARMONOGRAM WYDARZEŃ TOWARZYSZĄCYCH
Sobota 16.03.2024
- 10:00 – 15:00
STOISKO
KONKURSOWE
I edycja KONKURSU GELATO POLAND – LODY RZEMIEŚLNICZE
Jury:
Arkadiusz Natorski
Tomasz Korfel
Kamil Szulc
Tomasz Decker
Mieczysław Chojnowski
Zobacz szczegóły.
- 10:45 – 11:30
STOISKO DEBATY
„Lider kontra zespół – wyzwania i techniki radzenia sobie z zespołem pracowników”
Wykład interaktywny
Prowadzący: Sławomir Głomski
Organizator: Akademia Liderów Gastronomii
Obowiązuje rejestracja.
- 11:30 – 12:15
STOISKO DEBATY
„Samotność lidera w sukcesie i porażce – jak zadbać o siebie i przeciwdziałać skutkom obciążenia psychofizycznego związanego z zarządzaniem?”
Wykład interaktywny
Prowadząca: Michalina Patucha
Organizator: Akademia Liderów Gastronomii
Obowiązuje rejestracja.
- 12:15 – 13:00
STOISKO DEBATY
„Przewagi konkurencyjne produkcji piekarskiej opartej na naturalnych surowcach zbożowych zamiast gotowych mieszanek piekarskich i polepszaczy”
Prowadzący: Mirosław Kurek
Stowarzyszenie RZEMIEŚLNIK
- 13:15 – 14:00
STOISKO DEBATY
„Receptury lodowe – projektowanie, bilansowanie, częste błędy, wykaz składników i alergenów”
Prowadzący: Aleksander Pitura
Receptury.net
- 14:00 – 14:45
STOISKO DEBATY
“Moja wizja cukiernictwa, moja marka własna”
Prowadzący: Bartłomiej Boratyn
Bartek Boratyn Patisserie
- 15:00 -15:45
STOISKO DEBATY
Debata: “Polskie rzemiosło piekarskie oparte na mące, wodzie i soli.”
Prowadzący: Natalia Ignacek, Mistrz Branży
Mirosław Kurek, prezes Stowarzyszenia Rzemieślnik
Niedziela 17.03.2024
- 10:00 – 16:00
STOISKO
KONKURSOWE
III edycja MISTRZOSTW POLSKI NA PRALINĘ
Zapomniane smaki
Jury:
Michał Iwaniuk (przewodniczący Jury)
Maciej Wiśniewski
Maciej Majzon-Wójtowicz
Agnieszka Woźniak
Katarzyna Smaga
Kamil Toczek
Daria Marszałek
Zobacz szczegóły.
- 11:00 – 11:45
STOISKO DEBATY
“Chleb, ciastko i wino – podstawy pairingu”
Prowadząca: Marzena Czarnota- 12:00 – 12:45
STOISKO DEBATY
„Cukiernictwo nowoczesne a tradycyjne – kierunki, trendy i poszukiwanie własnego stylu”
Gość Specjalny : Anna Siwiec–Kaczmarczyk (Cukiernia Ania)
- 13:00 – 13:45
STOISKO DEBATY
„Inwestuj w siebie – czyli dlaczego warto się szkolić”
Gość Specjalny: Akademia Kucharska
- 14:00 -15:00
STOISKO DEBATY
„Stawiaj granice, buduj zaangażowanie – jak wprowadzić w firmie elementy komunikacji asertywnej i budować na tym moc zespołu?”
Organizator: Akademia Liderów Gastronomii
Obowiązuje rejestracja.
- 15:00 – 15:45
STOISKO DEBATY
“Efektywne zarządzanie małą lub średnią piekarnią opierającą swoją produkcję o tradycyjne technologie i naturalne surowce zbożowe”
Prowadzący: Mirosław KurekStowarzyszenie RZEMIEŚLNIK
- 12:00 – 12:45
STOISKO DEBATY
“Wysoka jakość w czasach kryzysu”
Prowadzący: Ela i Patryk KotarbaPoniedziałek 18.03.2024
- 9:00 – 15:00
STOISKO
KONKURSOWE
Konkurs Chlebem Pachnący
Jury:
Przewodniczący Jury – Mirosław Kurek
Członek Jury – Sebastian Haratyk
Członek Jury – Jaroslav Semkiv
Członek Jury – Daria Marszałek
Członek Jury – Michał Wójcik
Organizator: Stowarzyszenie RZEMIEŚLNIK
Zobacz szczegóły.
- 10:30 – 11:00
STOISKO DEBATY
Czekolada od A-Z
Prowadzący: Łukasz Parzymski i Sebastina Szmydt
Master Martini
- 11:30 – 12:00
STOISKO DEBATY
“Bajgle na okrągło – historia, fenomen i kulisy produkcji kultowego pieczywa”
Prowadzący: Tomasz Korfel (Pan Bajgiel)
- 12:00 – 12:45
STOISKO DEBATY
“Słodkości w stylu keto – z czym to się je!”
Prowadząca: Anna Daraż (Ana Belle Patisserie)
- 13:00 – 13:45
STOISKO DEBATY
”Rzemieślnik w social mediach, czyli jak prowadzić konto piekarni oraz cukierni”
Prowadzący: Jacek Wiarek (Gryzmi)
- 14:00 – 14:45
STOISKO DEBATY
„Made4Loop – kubki i boxy, które zostają w obiegu! Odpowiedź Interzero na obowiązki nałożone przez dyrektywę SUP”.
* Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w harmonogramie.