WYSTAWCY 2013
Ai-Solution Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 1
47-400 Racibórz
Polska
tel. (+48) 32 700 70 10
biuro@ai-solution.pl
www.ai-solution.pl
Producent oprogramowania oraz urządzeń z serii RECEPTOR.
AKO S.A. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 41
85-744 Bydgoszcz
Polska
tel. (+48) 52 342 09 66
fax (+48) 52 345 27 92
ako@ako.com.pl; marketing@ako.com.pl
www.ako.com.pl
Polski producent dodatków dla Piekarni, Cukierni, Lodziarni i Gastronomii
Arlekino Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 30
05-180 Pomiechówek
Polska
tel. (+48) 22 785 40 46
kom. (+48) 506 065 680
fax (+48) 22 785 48 20
arlekino@arlekino.pl
www.arlekino.pl
W naszej ofercie znajdziecie Państwo wszystkie komponenty potrzebne do przygotowania doskonałych lodów rzemieślniczych.
Oferujemy bazy, pasty smakowe i dodatki funkcjonalne najwyższej światowej jakości.
Jakość naszych produktów doceniają drużyny w Lodowym Pucharze Świata w Rimini.
W 2012 roku baza COMPRITAL była oficjalną bazą do produkicji lodów podczas Coppa Mondo Gelateria.
Atlantis |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 37
41-500 Chorzów
Polska
tel. (+48) 32 246 87 88
fax (+48) 32 246 87 89
biuro@atlantisfood.pl
atlantisfood.pl
Producent mieszanek i dodatków funkcjonalnych dla piekarni i cukierni
Baker s.c. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 54
42-600 Tarnowskie Góry
Polska
tel. (+48) 32 793 71 70
kom. (+48) 502 097 243
biuro@bakerpolska.pl
www.bakerpolska.pl
Firma Baker oferuje najwyższej jakości środki wypiekowe pochodzące z Niemiec oraz Włoch. Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem firmy Berg Back, produkującej od ponad 130 lat półprodukty dla piekarni i cukierni. Oferowane przez Baker mieszanki i dodatki zostały wielokrotnie wyróżnione na targach i wystawach w całym kraju. Pieczywo z pestkami melona, niedźwiedzim czosnkiem czy mąką z kasztanów jadalnych to tylko niektóre spośród naszej oferty.
Barbara Luijckx Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 31
88-100 Inowrocław
Polska
tel. (+48) 52 358 07 00
fax (+48) 52 358 07 16
decor@barbara-luijckx.pl
www.barbara-luijckx.pl
Firma Barbara Luijckx jest polską organizacją produkcyjno-handlową działającą w obszarze rynku cukierniczego z siedzibą na terytorium Polski. Produkujemy i dostarczamy produkty w kategorii Deser dla branżowych profesjonalistów: cukierni, hoteli, restauracji i kawiarni. Obsługujemy również rynek klientów przemysłowych oraz produkujemy dla odbiorców marek własnych.
Podstawowym surowcem używanym przez nas w produkcji i działalności handlowej jest Belgijska czekolada. Naszym głównym motywem produkcyjnym są dekoracje czekoladowe. Mając na uwadze potrzeby profesjonalistów rynku cukierniczego, stworzyliśmy własną markę surowców o nazwie Barima Artisanal. Stanowią ją półprodukty czekoladowe oraz orzechowe. Prowadzimy również dystrybucję znanych światowych marek. Siedziba firmy mieści się w obszarze Polski centralnej w Inowrocławiu. Naszym celem jest systematyczne utrwalanie pozyskanego zaufania klientów i dostarczanie im satysfakcjonującego rozwoju. Służy temu profesjonalna produkcja i dystrybucja produktów o wysokim standardzie jakościowym oraz profesjonalny serwis handlowo-szkoleniowy.
Zapraszamy do współpracy!
"Bartex" Kluza sp.j. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 3
42-202 Częstochowa
Polska
tel. (+48) 34 362 07 95
kom. (+48) 508 270 505; (+48) 602 266 206
fax (+48) 34 362 94 72
biuro@bartex.net.pl
www.bartex.net.pl
Bartex Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 58
14-400 Pasłęk
Polska
tel. (+48) 55 249 99 35
kom. (+48) 600 993 703
fax (+48) 55 249 99 35
b.czyzewska@bart-ex.pl
www.bart-ex.pl
Spółka BARTEX to firma handlowo-produkcyjna, istnieje od 1995 r. Jako pierwsza w kraju stworzyła pełną gamę produktów mlecznych w proszku, które są doskonałą alternatywą wobec tradycyjnego mleka w proszku. Firma Bartex funkcjonuje w oparciu o najwyższe standardy jakości co potwierdzają przyznane nam certyfikaty ISO 9001 i HACCP.
P.H. Bayard sp.j. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 3
41-500 Chorzów
Polska
tel. (+48) 32 249 32 81
fax (+48) 32 249 32 81
bayard@bayard.pl
www.bayard.pl
Zakłady Tłuszczowe "Bielmar" Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 25
43-300 Bielsko-Biała
Polska
tel. (+48) 33 819 82 94
kom. (+48) 600 930 131
fax (+48) 33 814 34 20
kubik@bielmar.com.pl
www.bielmar.pl
Zakłady Tłuszczowe "Bielmar" Sp. z o.o. są Polską Spółką Pracowniczą. Jest renomowanym producentem margaryn i olejów roślinnych. Dzięki technologii stosowanej w przedsiębiorstwie oraz wdrożonemu systemowi zapewnienia bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej HACCP, produkty mają najwyższą jakość i wyjątkowy smak oraz długą trwałość bez stosowania konserwantów.
"Bielmar" oferuje profesjonalne margaryny w blokach o wadze 12,5 kg, przeznaczone dla cukiernictwa i piekarnictwa: Palma z Murzynkiem 80%, Bielska 80%, Puff Pastry 80% oraz produkty z linii "Koneser": Margaryna Cukiernicza 80% Koneser, Profesjonalny Tłuszcz Roślinny 70% Koneser, Frytura dla profesjonalistów 100% Koneser oraz Olej Koneser 5l.
Zakłady Tłuszczowe "Bielmar" Sp. z o.o. 43-300 Bielsko-Biała, ul. Sempołowskiej 63, tel. (33) 81 98 294, fax. (33) 81 43 420, e-mail: dystrybucja@bielmar.com.pl
BIONAT S.A. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 70
więcejmniej
Combi Co Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 10
44-100 Gliwice
Polska
tel. (+48) 32 279 49 50
fax (+48) 32 279 49 51
info@combi.com.pl
www.combi.com.pl
Cream Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 26
40-706 Katowice
Polska
tel. (+48) 32 604 07 00
fax (+48) 32 604 07 77
cream@cream.pl
www.cream.pl
Kompleksowe wyposażenie piekarni i cukierni. Polecamy urządzenia takich znanych producentów jak: Koenig, Rondo, Jac, Comas, Cattabriga i inne. Specjalizujemy się w automatyzacji procesów produkcji bułki, chleba, ciast drożdżowych, laminacji ciasta francuskiego.
Dekor Pol Jacek i Małgorzata Gajdzińscy |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 29
65-001 Zielona Góra
Polska
tel. (+48) 68 453 16 01
kom. (+48) 604 813 778
fax (+48) 68 453 16 01
ozdoby@dekorpol.pl
www.dekorpol.pl
Firma Dekor Pol specjalizuje się w produkcji dekoracji cukierniczych. W ofercie znajdują się ręcznie formowane cukrowe figurki dla dzieci, kwiaty, listki oraz stroiki plastikowe i dekoracje waflowe. Ponadto w sprzedaży jest duży asortyment posypek i perełek cukrowych oraz barwników spożywczych.
Drosol s.j. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 3
42-500 Będzin
Polska
tel. (+48) 32 761 93 25; (+48) 32 761 93 27
fax (+48) 32 761 93 28
drosol@drosol.pl
www.drosol.pl
"Drużbice" Wytwórnia Koncentratów Spożywczych, |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 16
97-403 Drużbice Drużbice Kolonia 12 A
Polska
tel. (+48) 44 631 10 96
kom. (+48) 691 499 263
fax (+48) 44 635 02 32
druzbice@druzbice.com
www.druzbice.com
Firma powstała w 1989r. Jej właścicielami są: Janusz i Jolanta Tatara oraz Grażyna Sobańska. Właściciele WKS są absolwentami Wydziału Chemii Spożywczej Politechniki Łódzkiej o specjalizacji Technologia Odżywek i Koncentratów oraz Chłodnictwo Żywności. Początkowo zajmowaliśmy się tylko produkcją lodów w proszku. Obecnie produkujemy kilka rodzajów lodów w proszku - w kilkunastu smakach, gofry, naleśniki w proszku, koncentraty ciast i kremu budyniowego. Dla wygody naszych klientów prowadzimy również sprzedaż sosów, owoców w żelu, wafli wytłaczanych i wysokocukrowych w szerokim asortymencie. Posiadamy sieć sprzedaży na terenie kraju: hurtownie w Radomiu, Łodzi, Częstochowie, Krakowie, Zakopanem, Ostrowie Wielkopolskim, Poznaniu, Gdyni, Kielcach, Chełmie i Rudzie Śląskiej. Gwarantujemy wysoką jakość i konkurencyjne ceny.
P.P.H. EMIX |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 2
87-500 Rypin
Polska
tel. (+48) 54 280 20 13
kom. (+48) 506 065 613
fax (+48) 54 280 33 73
biuro@emix.com.pl
www.emix.com.pl
PPH EMIX jest producentem różnorakich grup art. spożywczych:
- proszki do automatów lodziarskich, gofry biszkoptowe, naleśniki
- koncentraty deserów
- kasze, ryże w torebkach i kartonikach
- ciastka kruche
- dodatki cukiernicze
- koncentraty ciast i kremów
- bakalie
Eurotechnika Marian Dyrgała |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 46
42-610 Miasteczko Śląskie
Polska
tel. (+48) 32 288 89 35
kom. (+48) 503 168 164
fax (+48) 32 288 89 35
biuro@eurotechnika.info.pl; md@eurotechnika.info.pl
www.eurotechnika.info.pl
Firma EUROTECHNIKA jest producentem profesjonalnych urządzeń do odzysku ciepła, jak również wysokiej jakości zmywarek przemysłowych do koszy w zakładach piekarniczych oraz kondensatorów pary, podajników taśmowych i wytwornic pary.
Głównym celem działania naszej firmy jest poprawa ekonomiki oraz optymalizacja procesów produkcyjnych w zakładach piekarniczych.
Produkujemy urządzenia pozwalające na oszczędność energii oraz urządzenia wtórnie wykorzystujące źródła energii, aby znacząco obniżyć koszty produkcji, a tym samym poprawić zyskowność zakładu.
Pierwszym, podstawowym krokiem do poprawy sprawności energetycznej w każdym zakładzie, są rozwiązania umożliwiające wykorzystanie do tej pory traconych zasobów. Takim urządzeniem niewątpliwie jest kominowy wymiennik ciepła, który bez jakiegokolwiek wpływu na pracę pieca, obniża temperaturę spalin, a odzyskane ciepło gromadzi w zasobniku, który może być wykorzystany bezpośrednio jako bufor ciepłej wody użytkowej, do centralnego ogrzewania, oraz innych celów produkcyjnych wykorzystujących ciepłą wodę.
Tak pozyskana energia jest całkowicie darmowa, jej uzysk odbywa się poprzez podniesienie sprawności energetycznej pieca piekarniczego, jest to rozwiązanie ekonomiczne i ekologiczne zarazem. Efekty pracy kominowego wymiennika są natychmiast widoczne na comiesięcznych rachunkach, nie zawierających już kosztów ogrzania ciepłej wody, oraz centralnego ogrzewania.
P.P.H.U. Frizpol |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 52
42-200 Częstochowa
Polska
tel. (+48) 34 325 57 84
kom. (+48) 603 380 016
biuro@frizpol.pl
www.frizpol.pl
FRIZPOL to istniejąca od 1997r firma zajmująca się importem nowych i używanych maszyn oraz urządzeń do produkcji lodów.
Jesteśmy wyłącznym przedstawicielem renomowanej włoskiej firmy TECNOMAC, producenta wysokiej klasy hartowników szokowych oraz szaf mrożących i chłodzących w wielu konfiguracjach. Oficjalnie reprezentujemy również włoską firmę BOCCHINI, producenta profesjonalnych witryn do lodów i witryn cukierniczych.
Sprowadzamy również urządzenia wiodących na rynku włoskim producentów takich jak CARPIGIANI, FRIGOMAT, COLDELITE, BRAVO, ISA, COF, ORION, SPM BRAS GBG i wielu innych.
Proponowany przez nas sprzęt spełni oczekiwania i zadowoli najbardziej wymagających klientów. Urządzenia używane są w idealnym stanie technicznym po przeglądach wykonanych w autoryzowanych punktach serwisowych na terenie Włoch. Na bezawaryjne działanie takich urządzeń, udzielamy 6-cio miesięcznej gwarancji. Zapewniamy również serwis pogwarancyjny.
W naszej firmie można zakupić również części zamienne do większości maszyn i urządzeń produkcji włoskiej.
Nasza firma pośredniczy w realizacji indywidualnych projektów kompleksowej zabudowy lokali komercyjnych (lodziarnie, cukiernie, pizzerie, kawiarnie i inne) wykonywanych przez firmę BOCCHINI.
Jesteśmy w stanie sprostać każdemu zamówieniu.
Firma FRIZPOL cieszy się na branżowym rynku bardzo dobrą opinią i uznaniem. Wyposażyliśmy wiele znanych lodziarni i cukierni.
Gastronomasz |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 34
85-758 Bydgoszcz
Polska
tel. (+48) 52 346 56 56
fax (+48) 52 363 31 40
biuro@maszynydolodow.com
maszynydolodow.com
Gel Matic Polska |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 19
91-342 Łódź
Polska
tel. (+48) 42 298 04 64
kom. (+48) 696 428 075
fax (+48) 42 298 04 65
biuro@gelmatic.pl
www.gelmatic.pl
GEL-MATIC POLSKA jest filią włoskiego producenta maszyn do produkcji lodów i jogurtów mrożonych. Dynamiczny rozwój firmy spowodował, że urządzenia GEL MATIC są cenione przez klientów na całym świecie, także w Polsce. Podążając za modą na zdrowe odżywianie i trendami panującymi na rynku staliśmy się liderem w tworzeniu i obsłudze jogurterii. Naszym klientom oferujemy profesjonalną i kompleksową obsługę w zakresie doradztwa, sprzedaży, serwisu, projektu lokalu i jego realizacji.
Giko Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 64
42-603 Tarnowskie Góry
Polska
tel. (+48) 32 285 51 67
fax (+48) 32 381 09 25
giko@giko.pl
www.giko.pl
Firma GIKO Sp. z o.o. rozpoczęła działalność w 1993 roku. Nasza podstawowa działalność wiąże się z dostawą, montażem i serwisem zachodniej produkcji pieców i maszyn dla piekarnictwa i cukiernictwa. Mając na uwadze zaopatrzenie Państwa zakładów piekarniczych i cukierniczych w najlepszy i niezawodny sprzęt współpracujemy z największymi, markowymi producentami takimi jak: HEUFT – czołowy producent pieców termoolejowych i KOMA – lider w urządzeniach chłodniczych stosowanych na piekarniach i cukierniach.
Zdobyte przez lata doświadczenie, umiejętności i wiedza posłużyły nam do zaprojektowania i wyprodukowania własnego pieca cukierniczego GWAREK. Produkujemy także wymienniki ciepła, wytwornice pary i komory rozrostu według życzenia klienta. W swojej ofercie posiadamy również używane, regenerowane piece i maszyny piekarnicze i cukiernicze.
Szeroki zakres prac remontowych świadczonych przez naszą firmę przyczynił się do stworzenia zaplecza warsztatowo - narzędziowego oraz wyszkolenia własnego zespołu serwisowego. GIKO zapewnia wysokiej jakości obsługę świadcząc całodobowy serwis gwarancyjny i pogwarancyjny.
Starania nasze nie kończą się jedynie na dostarczeniu najlepszych urządzeń, oferujemy również cały kompleks usług przed- i posprzedażnych. GIKO służy 20-letnim swoim doświadczeniem pomagając Klientom dobrać odpowiedni sprzęt do wymagań ich produkcji.
Golden Fruit |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 28
43-215 Studzienice
Polska
tel. (+48) 43 448 55 49
kom. (+48) 508 369 397
biuro@goldenfruit.pl
www.goldenfruit.pl
Firma Golden Fruit została założona w 1998 roku. W chwili obecnej jesteśmy firmą posiadająca na rynku największą ilość urządzeń do sprzedaży deserów lodowych typu Granita i Sorbet oraz producentem syropów do ich produkcji Fruit Line.
Nasza firma posiada profesjonalny i bardzo sprawnie działający system dystrybucji oraz serwis który pozwala nam na oferowanie naszym klientom usług na najwyższym poziomie satysfakcjonującym nawet bardzo wymagających odbiorców. W naszej ofercie znajdują się wyłącznie produkty sprawdzone i o najwyższej jakości są to między innymi:
Syropy do produkcji deserów lodowych FRUIT LINE,
Aromatyczna czekolada ALESSANDRO i "bazy" do przygotowywania koktajli Alexander,
Wysokiej jakości urządzenia gastronomiczne firmy Brass i GBG,
Profesjonalne Ekspresy Ciśnieniowe Nuova Simonelli,
Ekspresy Biurowe Szwajcarskiego producenta Nivona,
Środki chemiczne do ekspresów wszystkich typów PULY CAFF.
Akcesoria dla Baristów, CafeLat, Pallo, Motta, i wielu innych.
Kawy Lavazza, Segafredo, Dallmayr, które zdobyła zaufanie i uznanie klientów w wielu krajach Europy.
Oferta naszej firmy jest skierowana głównie do segmentu Ho Re Ca.
Jeżeli prowadzą Państwo lokal gastronomiczny, restaurację czy cukiernię zlokalizowaną w miejscu zapewniającym dużą rotację klientów i są zainteresowani oferowanymi przez nas produktami serdecznie zapraszamy do współpracy.
Zakład Produkcyjno-Handlowo-Usługowy "GUSTO" Mariola Podlewska |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 4
98-355 Działoszyn
Polska
tel. (+48) 43 841 45 33; (+48) 43 841 49 14
fax (+48) 43 841 33 86
gusto@gusto.pl
www.gusto.pl
Firma "GUSTO" Mariola Podlewska powstała w 1988 roku. W tym roku właśnie mamy 25-lecie firmy. Mamy przyjemność przedstawić Państwu produkty, których zdjęcia i opis znajdziecie na stronie www.gusto.pl. Produkujemy szeroki asortyment słodyczy żelkowych: malinki, misie, wesołe robale, żabki, piłeczki, serca i wiele innych. W sprzedaży posiadamy także rodzynkę i orzechy oblewane w czekoladzie. Zapraszamy do współpracy i degustacji naszych produktów. Z poważaniem Mariola Podlewska z załogą.
GUZ Technika Piekarnicza Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 15
41-103 Siemianowice Śl.
Polska
tel. (+48) 32 229 49 27
kom. (+48) 501 598 222
fax (+48) 32 229 55 03
biuro@guztech.com.pl
www.guztech.com.pl
Firma Guz Technika Piekarnicza zajmuje się kompleksowym wyposażeniem piekarni i cukierni w piece i maszyny piekarnicze. W ofercie znajdują się urządzenia nowe oraz urządzenia używane z gwarancją renomowanych firm. Reprezentuje w Polsce firmy: Hein, Lillnord, Eberhardt, Sinmag, Ciberpan, Hobart, Fortuna, Delta.
Hard-Ice |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 9
15-750 Białystok
Polska
tel. (+48) 85 307 03 23
kom. (+48) 668 011 727
biuro@hard-ice.pl
www.hard-ice.pl
Początki firmy Hard-Ice sięgają 2002 roku, wówczas rozpoczęła się nasza przygoda ze sprzedażą i serwisem maszyn do lodów tzw. amerykańskich świderków. Lata doświadczeń i praktyki zaowocowały opracowaniem zaawansowanego technologicznie, całkowicie nowego projektu – maszyny Hard-Ice, której producentem jesteśmy od czterech lat. Tworząc maszynę, naszą ambicją było połączenie wysokiej jakości i wydajności urządzenia z jego niską ceną i niewielkimi rozmiarami. Nasze wysiłki i starania zwieńczone zostały sukcesem. Jako twórcy Hard-Ice najbardziej dumni jesteśmy z faktu, iż udało nam się zbudować ekonomiczną i oszczędną w eksploatacji maszynę do lodów tzw. twardych świderków. Poprzez wprowadzenie innowacyjnych rozwiązań technologicznych sprawiliśmy, że nasza maszyna zużywa pięciokrotnie mniej energii elektrycznej i czterokrotne mniej wody w porównaniu do pozostałych maszyn dostępnych na rynku, przy jednoczesnym zachowaniu dużej wydajności i wysokiego zmrożenia mieszanki lodowej. Decydując się na zakup naszej maszyny stawiacie Państwo na jakość, nowoczesną technologię i całkowicie nowatorską konstrukcję. Na targach Sweet TARG 2013 przedstawimy najnowszy produkt firmy – maszynę do lodów amerykańskich w wersji Premium. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do odwiedzania stoiska Hard-Ice.
P.P.H. Integropol |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 39
72-100 Łozienica
Polska
tel. (+48) 91 419 16 96
fax (+48) 91 419 16 30
integropol@op.pl
www.integropol.pl
Firma IZI Mankiewicz sp.j. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 7
41-922 Radzionków
Polska
tel. (+48) 32 289 74 74
kom. (+48) 502 233 487
biuro@mankiewicz.pl
www.mankiewicz.pl
Jeremy Polska Sp. z o.o. sp.k. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 20
03-231 Warszawa
Polska
tel. (+48) 22 614 53 75
fax (+48) 22 811 06 03
jeremy@jeremy.pl
www.jeremy.pl
Oferujemy produkowane przez nas maszyny i urządzenia cukiernicze i piekarnicze: piece obrotowe, modułowe, piece komorowe o powierzchni od 1,5m2 do 32m2, automaty i półautomaty do bułek, ciastkarki, smażalniki pączków, ubijarki, spiralne miesiarki ciasta z dzieżą stałą lub rozłączną, wagodzielarki do ciasta żytnio- pszennego, komory i agregaty garownicze, dozowniki wody, przesiewacze mąki, podnośniki dzieży, krajarki i pakowarki pieczywa, linie krojąco- pakujące, rogalikarki, wałkowarki ciasta, zaokrąglarki taśmowe i stożkowe, wydłużaki ciasta, automatyczne linie do produkcji chleba, automaty załadowcze do pieców, myjnie pojemników.
Atrakcyjny leasing, dotacje UE.
We offer manufactured by us bakery and confectionery machines and equipment: rotary ovens, modular ovens, cyclothermic movens with banking area from 1,5m2 do 32m2, automatic and semi- automatic bun dividers and rounders, dropping machines for biscuits, doughnut fryers, whisking machines, automatic spiral mixers with fixed and remowable bowl, dough dividers for rye-wheat dough, proving rooms and climator units, water doser- mixers, flour sieving machines, lift for bowl, bread slicing and packing machines, cutting and packing lines, sheeter moulders, dough sheeters, belt and conical rounders, dough longmoulders, automatic lines for bread, loadind devices for ovens, washing machines for bread cases.
Attractive leasing, UE subventions.
Kames Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 36
03-160 Warszawa
Polska
tel. (+48) 22 676 52 53
kom. (+48) 607 993 320
fax (+48) 22 676 52 53
kames@kames.pl
www.kames.pl
Od roku 1991 wyłączny dystrybutor MEC3 w Polsce. Marka MEC3, dzięki bezkompromisowej kontroli jakości i wyjątkowej dynamice jest jedną z najwyżej notowanych w branży w skali światowej. Poprzez sieć hurtowni na terenie całej Polski dostarczamy niemal wszystko, z czego robi się lody – bazy, surowce, dodatki funkcjonalne, koncentraty smakowe, dodatki smakowo-dekoracyjne, syropy, kuwertury, posypki czekoladowe i orzechowe, mieszanki w proszku do automatów i lodów tradycyjnych oraz wiele innych produktów.
Dostarczamy także certyfikowane organiczne półprodukty do lodów linii MEC3 Bio, które otrzymały wyróżnienie na targach SweetTARG 2012.
Oprócz półproduktów konsekwentnie rozbudowujemy ofertę o potrzebne w produkcji lodów pojemniki i płuczki do witryn, gałkownice, opakowania termoizolacyjne oraz wiele innych akcesoriów.
Dla Klientów, którzy równolegle z produkcją lodów prowadzą cukiernie, mamy szeroki wybór półproduktów i narzędzi do deserów i wyrobów cukierniczych.
KDS Sp. z o.o. sp.k. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 49
02-611 Warszawa
Polska
tel. (+48) 22 783 28 43
kom. (+48) 509 408 610
fax (+48) 22 783 32 94
andrzejt@kds.com.pl
www.kds.com.pl
Firma KDS rozpoczęła działalność w marcu 1997 roku od sprzedaży etykiet samoprzylepnych i taśm termotransferowych do drukarek kodów kreskowych Sato i Zebra. Obecnie firma jest już wiodącym na rynku polskim producentem etykiet czystych i kolorowych wykonywanych w technice flexo i dostawcą wielu rodzajów taśm termotransferowych. Centrala firmy znajduje się w Warszawie a dwa zakłady produkcyjne rozmieszczone są w centralnej Polsce w Sulejówku i Pionkach.
"KOMAGES" Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 59
66-431 Santok / Gorzów Wlkp.
Polska
tel. (+48) 95 728 49 60
fax (+48) 95 728 49 63
lody@komages.pl
www.lodykomages.pl
Produkujemy szeroki asortyment koncentratów lodowych, lodów, płynną masę lodową UHT oraz żywności mrożonej:
- koncentraty lodów "SOFT" tzw. włoskich,
- koncentraty lodów "ŚWIDEREK" tzw. Amerykańskich
- koncentraty gofrów, naleśników /wytrawnych, słodkich/, placków ziemniaczanych.
Zakłady Tłuszczowe "Kruszwica" S.A. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: sala konferencyjna
88-150 Kruszwica
Polska
tel. (+48) 52 353 51 00
fax (+48) 52 351 51 99
ztkruszwica@ztkruszwica.pl
www.ztkruszwica.pl
LODEL |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 23
84-120 Władysławowo
Polska
tel. (+48) 58 774 44 00
kom. (+48) 795 553 902
fax (+48) 58 774 59 95
info@lodel.pl
www.lodel.pl
W naszej firmie znajdą Państwo bogata gamę produktów nowych i używanych, zgodnych z międzynarodowymi standardami HACCP i przystosowanymi do pracy w szczególnie intensywnej eksploatacji. Nasza oferta sprosta wymaganiom wszystkich klientów, którym gwarantujemy dobre ceny i wysoką jakość usług. Szeroki asortyment pozwoli na dostosowanie oferty do potrzeb i możliwości finansowych kupującego. W naszej firmie dokonają Państwo bezpiecznych zakupów sprzętu renomowanych producentów m.in. Carpigiani, Coldelite, Electro Freeze, Taylor, Ugolini, Sanomat, GBG. Ponadto jesteśmy producentem maszyny do lodów twardych tzw. świderków. Freezerr to maszyna perfekcyjnie zaprojektowana, wykonana z wysokiej jakości podzespołów.
Lodmar |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 57
62-200 Gniezno
Polska
tel. (+48) 61 425 96 45
kom. (+48) 601 444 652
fax (+48) 61 424 47 02
biuro@lodmar.com
www.lodmar.com
Firma Lodmar oferuje kompleksową sprzedaż profesjonalnych urządzeń do gastronomii:
Taylor - maszyny do lodów i shake oraz mrożonych jogurtów
Frigomat - maszyny do produkcji lodów tradycyjnych, mas cukierniczych i automaty do bitej śmietany
Bocchini - witryny do lodów i ciast Techfrost - szafy chłodnicze, mroźnicze i szokowe
Flavour Burst - przystawki do posypek i koloryzowania rantów loda
Bunn - przelewowe automaty do kawy, młynki do kawy, automaty do mrożonych napojów
Na kompleksowość naszej obsługi składa się fachowe doradztwo, dowóz, instalacja urządzeń, szkolenie personelu oraz własny magazyn części zamiennych. Zapewniamy szybki i skuteczny serwis na terenie całego kraju.
Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 45
44-215 Rybnik
Polska
kom. (+48) 607 934 216
szymon.konkol@gmail.com
www.mamz.pl
Mała Akademia Mistrzostwa Zawodowego zrzesza pasjonatów zawodu cukiernik i piekarz, którym przyświeca cel ułatwienia rozwoju zawodowego uczniom o szczególnych aspiracjach zawodowych. Celem działań podejmowanych w ramach tej inicjatywy jest wzbogacanie praktyki i teorii zawodu o nowe formy i treści. MAMZ jest organizatorem szkoleń i warsztatów technologicznych dla uczniów zawodów cukiernik i piekarz. Dzięki współpracy z wiodącymi na rynku firmami produkcyjnymi, handlowymi i ośrodkami szkoleniowymi, młodzi adepci sztuki cukierniczo – piekarskiej mają możliwość nieodpłatnego udziału w kursach doskonalących umiejętności zawodowe i warsztatach, podczas których prezentowane są nowoczesne techniki i technologie branży. Osoby zaangażowane w rozwój tej inicjatywy widzą w niej szansę na poprawę jakości kształcenia zawodowego poprzez tworzenie swoistego "inkubatora mistrzów zawodu".
Firma Handlowa "MASZ" Dariusz Malinowski |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 55
44-100 Gliwice
Polska
tel. (+48) 32 335 61 27
kom. (+48) 534 333 320
fax (+48) 32 234 24 47
masz@masz.gliwice.pl
www.masz.gliwice.pl
Jesteśmy producentem wysokiej jakości miesiarek spiralnych z kotłem stałym i z kotłami wyjezdnymi, wywrotnice, krajalnice do pieczywa od najprostszych tzw. sklepowych, poprzez krajalnice z podajnikiem taśmowym po przemysłowe stacje do krojenia i pakowania.
Oferujemy przesiewacze mąki, ubijaczki cukiernicze, wałkowarki i rogalikarki, smażalnie do pączków, zgniatacze do maku i wiele innych potrzebnych urządzeń oraz akcesoria niezbędne w piekarni i cukierni.
MIL-TEK POLSKA Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 42
01-485 Warszawa
Polska
tel. (+48) 22 666 96 86
kom. (+48) 693 365 053
fax (+48) 22 666 97 89
info@miltek.pl
www.miltek.pl
Kto?
Jesteśmy wiodącym międzynarodowym dostawcą rozwiązań w zakresie odpadów. Oferujemy belownice do wielu rodzajów kartonu, plastiku, papieru, folii aluminiowej, spienianego polistyrenu, odpadów mieszanych, puszek i pojemników.
Gdzie?
Nasza światowa sieć dystrybucji zapewnia dostawy i serwis naszych rozwiązań. Globalność oznacza dla nas bliski kontakt z naszymi klientami.
Jak?
Rozwiązania bazują na instalowaniu naszych pras pneumatycznych i optymalizacji wewnętrznej i zewnętrznej logistyki. Oznacza to po prostu, że zapewniamy maksymalny zwrot inwestycji dzięki zwiększeniu oszczędności na prasowaniu odpadów.
MIODY - GOSPODARSTWO PASIECZNE ŁYSOŃ |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 32
34-125 Sułkowice
Polska
tel. (+48) 33 875 88 07; (+48) 33 846 45 10
kom. (+48) 509 897 713
fax (+48) 33 846 45 11
poczta@oryginalneprezenty.pl
www.oryginalneprezenty.pl
Gospodarstwo Pasieczne łysoń to rodzinna firma oparta na wieloletnim doświadczeniu w branży pszczelarskiej, pasji oraz chęci promowania rodzimych - naturalnych produktów pszczelich.
Naszym celem jest dotarcie do kręgu odbiorców poszukujących na rynku doskonałej jakości polskiego miodu, oraz innych produktów pszczelich. Sprzedawane przez nas miody pochodzą z najczystszych ekologicznie rejonów Polski.
W naszej ofercie znajdują się również świece woskowe kosmetyki bazujące na wosku pszczelim, suplementy diety i słodycze z dodatkami miodu, propolisu, pyłku kwiatowego i mleczka pszczelego.
W 2010 roku rozpoczęliśmy budowę sieci sklepów partnerskich "Łysoń". Dla naszych partnerów przygotowaliśmy pakiet niezbędny do uruchomienia placówki, oferując: wyposażenie sklepu w drewniane regały ekspozycyjne w kształcie ula, wsparcie marketingowe w formie: ulotek, plakatów, tablic reklamowych. Dostawy towaru dostosowane do potrzeb partnera, dodatkowe rabaty, doradztwo, szkolenie personelu.
Zachęcamy Do Codziennego Używania Naturalnych i Zdrowych Produktów.
MIXT Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 8
64-125 Poniec
Polska
tel. (+48) 65 544 34 30
kom. (+48) 605 891 230
fax (+48) 65 544 34 39
sekretariat@mixt.pl
www.mixt.pl
Spółka Mixt prowadzi działalność w zakresie przemiału zbóż, od 22 lat działa z dużym powodzeniem w branży młynarskiej, niejednokrotnie wprowadzając nowe standardy produkcji (nowoczesna mieszalnia mąki). Bierzemy pod uwagę stałą jakość produkowanych wyrobów, a także rozszerzanie swojej oferty o nowe produkty. Spółka MIXT posiada obecnie dwa, stale rozwijane obiekty zlokalizowane w woj. wielkopolskim i dolnośląskim. Młyn w Poniecu posiada zdolność przemiałową 120 ton na dobę, wyposażony jest w nowoczesne laboratorium, w którym sporządzamy mąki specjalistyczne, możliwe do wykonania dzięki posiadaniu nowoczesnej w pełni zautomatyzowanej mieszalni mąk. Młyn w Górze posiada zdolność przemiałową 150 ton na dobę. Dzięki zaawansowanym technologiom, proces produkcyjny nadzorowany jest przy minimalnym nakładzie zasobów ludzkich. Gwarancją wysokiej jakości wytwarzanych przez nas produktów jest proces technologiczny obejmujący:
- przemiał zbóż spełniających starannie dobrane parametry, pochodzących najczęściej z urodzajnych gleb Wielkopolski,
- doskonale wyposażone laboratorium
- współpraca z pracownikami naukowymi Akademii Rolniczej w Poznaniu,
- wykwalifikowany personel,
- wdrożone systemy zarządzania jakością ISO 9001,
- organizowanie seminariów dla rolników i piekarzy w celu zorientowania się w potrzebach naszych kontrahentów.
PPHU "Modena" |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 3
43-300 Bielsko-Biała
Polska
tel. (+48) 33 812 60 26
fax (+48) 33 821 16 53
modena@modena-mt.pl
www.modena-mt.pl
PPHU OKMET Wojciech Okińczyc |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 21
58-160 Świebodzice
Polska
tel. (+48) 74 854 43 47
kom. (+48) 500 107 856
fax (+48) 74 854 43 47
okmet@okmet.com.pl
okmet.com.pl
Firma produkuje:
- Piece piekarnicze cyklotermiczne gazowe i olejowe o powierzchniach wypiekowych: 4m2, 5m2, 6m2, 8m2, 10m2, 12m2, 14m2, 18m2
- Piece obrotowe gazowe i olejowe
- Komory garownicze
- Aparaty wrzutowe do większości pieców
- Płótna do aparatów
- Wózki do aparatów
- Wózki do blach
ORAWSKIE CIACHO s.c. M. Dudkiewicz, S. Łobińska |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 67
34-480 Jabłonka
Polska
kom. (+48) 505 062 819; (+48) 518 969 580
k.orendorz@orawskieciacho.pl; m.brynczka@orawskieciacho.pl
ORAWSKIE CIACHO jest producentem i dystrybutorem najwyższej jakości wyrobów cukierniczych, produkowanych na bazie naturalnych składników.
OVO-TECH |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 47
27-200 Starachowice
Polska
kom. (+48) 792 333 946; (+48) 793 164 878
fax (+48) 41 275 47 63
ovoteh@gmail.com; drapejkowski@gmail.com
wirowki.com
PapilArt Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 17
05-092 Łomianki (Sadowa)
Polska
tel. +48 (22) 751 76 91
fax +48 (22) 751 76 92
biuro@papilart.pl
www.papilart.pl
PapilArt Sp. z o.o. istnieje na rynku od 2004 roku. W naszej ofercie znajdą Państwo szeroką gamę produktów galanterii papierowej charakteryzujących się najwyższą jakością wykonania.
Oferujemy szeroki wybór papilotek, form do pieczenia, muffinów, muffinów tulipan, krążków pod torty, serwetek, papilotek cupcake, opakowań do cateringu, opakowań do lodów i wiele innych. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą na www.papilart.pl
Pfahnl Polska Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 3
30-898 Kraków
Polska
tel. (+48) 12 659 38 12
fax (+48) 12 659 38 12
biuro@pfahnl.pl
www.pfahnl.pl
Producent wysokiej jakości dodatków do piekarstwa i cukiernictwa.
Polder Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 38
87-148 Łysomice
Polska
tel. (+48) 56 495 30 72
kom. (+48) 665 090 350
fax (+48) 56 495 30 71
marketing@polder.biz.pl
www.polder.biz.pl
Polder jest największym w Polsce producentem produktów typu caramel: dulce de leche i kajmaków. Produkcja opiera się na tradycyjnych recepturach. Dulce de leche produkowane jest zgodnie z technologią stosowaną w Argentynie i jest nadzorowane przez technologa z Ameryki Południowej. Kajmaki produkowane są tradycyjna metodą stosowaną w kuchni polskiej od pokoleń i są zarejestrowane w Polsce jako produkty tradycyjne.
Kajmaki i dulce de leche mają szerokie zastosowanie w cukiernictwie jako gotowe masy cukiernicze oraz jako nadzienia i polewy. Naturalny, szlachetny smak tych produktów znakomicie nadaje się do wytwarzania wykwintnych wyrobów cukierniczych najwyższej jakości.
W ofercie znajdują się również sosy do deserów (toppingi) kajmakowe, owocowe i o smaku czekoladowym oraz kajmak dla cateringu w kubeczkach 17g.Obecnie wyroby firmy Polder sprzedawane są do najlepszych cukierni w Polsce oraz do odbiorców we Włoszech, Wielkiej Brytanii, Czech, Słowacji i Łotwy.
Polmarkus Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 24
44-117 Pyskowice
Polska
tel. (+48) 32 301 91 00
kom. (+48) 601 405 912
fax (+48) 32 301 91 19
handel@polmarkus.com.pl
www.polmarkus.com.pl
Polmarkus Sp. z o.o. to kompleksowa obsługa zakładów cukierniczych, piekarskich, lodziarni oraz gastronomii. Na rynku spożywczym działamy od ponad 20 lat, należąc do ścisłej czołówki branży. Oferujemy sprzedaż surowców, dekoracji, opakowań, chemii, sprzętu i urządzeń. Zapewniamy pełne wsparcie technologiczne w zakresie nowych rozwiązań i technologii.
Polmarkus Sp. z o.o. to efektywny system kontaktu z klientem i ciągłość dostaw towaru. Dzięki rozbudowanej flocie transportowej – w skład której wchodzą samochody o różnej ładowności i z agregatami chłodniczymi – zapewniamy dostawy towaru do naszych Klientów w każdej ilości i terminowo.
Dzięki centrali w Pyskowicach oraz oddziałom w Krakowie i Wrocławiu, obsługujemy klientów z terenu Górnego Śląska, Małopolski, Dolnego Śląska, Wielkopolski, Rzeszowa i Kielc.
Polmarkus Sp. z o. o. to:
• 3 magazyny dystrybucyjne w kraju
• obszerna oferta oparta o 30 grup surowców do produkcji i 50 grup technicznych (łącznie ponad 5 000 produktów)
• profesjonalne doradztwo technologiczne oraz serwis gwarancyjny i pogwarancyjny
• certyfikowany system zarządzania jakością HACCP
• ponad 20 letnie doświadczenie w branży i dystrybucji
• bezpłatny transport dla klientów
Primulator Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 33
90-34 Łódź
Polska
tel. (+48) 42 676 04 74
fax (+48) 42 676 04 77
primulator@primulator.pl
www.primulator.pl
Firma Primulator zajmuje czołowe miejsce w sprzedaży i serwisie profesjonalnych urządzeń gastronomicznych (m.in. automatyczne ciśnieniowe ekspresy do kawy WMF, klasyczne ekspresy do kawy Faema, systemy filtrujące wodę Everpure Claris, maszyny do produkcji lodów Carpigiani, temperówki do czekolady Selmi, piece konwekcyjno-mikrofalowe Merrychef). Na terenie Polski biura firmy znajdują się w Warszawie, Łodzi, Poznaniu, Zabrzu, Gdyni i Krakowie. Ponad 20-letnia tradycja i doświadczenie sprawiły, że cieszymy się zaufaniem klientów indywidualnych oraz sieciowych, do grona których należą: Coca Cola, AmRest, McDonald's, Ikea, Statoil, Orlen, BP, Browary, a także liczne hotele, lodziarnie, cukiernie, kawiarnie, restauracje. Projekty to nowa, bardzo dynamicznie rozwijająca się część naszej działalności. Projektujemy na potrzeby naszych klientów głównie kawiarnie, lodziarnie i inne lokale gastronomiczne, a kompleksowa obsługa zawiera również zagadnienia technologiczne, marketingowe oraz doradztwo biznesowe.
Aby zakup był udaną inwestycją, specjaliści z działu handlowego służą poradą, dobierając urządzenie do potrzeb i wymogów klienta oraz warunków eksploatacji.
W trosce o pełne wykorzystanie możliwości urządzeń proponujemy profesjonalne szkolenia w zakresie obsługi oraz technologii przygotowywania najwyższej jakości lodów i kawy.
Prodotti Stella Spa |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 35
36-077 ALTAVILLA VICENTINA (VI)
ITALY
tel. (+39) 0444 333 600
kom. (+48) 603-447-407
fax (+39) 0444 370 828
twojdynski@prodottistella.it
www.prodottistella.pl
Firma Prodotti Stella została założona przez Pana Giuseppe Gabaldo w 1936 roku we Włoszech. W 1945 roku powstało pierwsze laboratorium ds. badań i rozwoju oraz rozwój linii produktów. W 1956 firma zdobywa nagrody i uznanie za wprowadzenie do produkcji rzemieślniczej preparatów o dozowaniu 50 g/litr mieszanki. Rok przełomowy to 1969 - Pan Gabaldo otrzymuje prestiżową nagrodę "IL CONO D'ORO" za wkład i zaangażowanie w rozwój rzemieślniczej branży lodziarskiej we Włoszech. W 1970 roku jako pierwsza firma na rynku - Prodotti Stella wprowadza na rynek markę LIOGEL - gotowe preparaty do produkcji lodów z wykorzystaniem liofilizowanych owoców. Lata dziewięćdziesiąte to dalszy rozwój firmy - w 1991 roku powstaje nowa siedziba firmy o powierzchni 17 000 m2 a w 1995 firma wchodzi w skład grupy ILLVA Saronno - producenta znanych na całym świecie marek alkoholi takich jak Amaretto Disaronno, Zabajone Florio czy Mandarinetto Isolabella. Dalszy rozwój firmy i kolejne osiągnięcia w 2004 r. - powstaje linia produktów "Tale&Quale"- bez GMO, nasyconych tłuszczów roślinnych i barwników syntetycznych. Rok 2008 to kolejny krok w dziedzinie rozwoju naturalnych produktów - linia "Total Natural" bez zagęstników, emulgatorów i stabilizatorów. W 2006 pierwsze produkty Prodotti Stella pojawiają się w Polsce, a w 2010 roku firma organizuje własny zespół handlowców i technologów z dystrybucją produktów oraz doradztwem technologicznym na terenie całej Polski.
Prospona Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 48
33-300 Nowy Sącz
Polska
tel. (+48) 18 443 69 05
fax (+48) 18 444 28 02
biuro@prospona.com.pl
www.prospona.com.pl
Przedsiębiorstwo Savpol Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 44
44-100 Gliwice
Polska
tel. (+48) 32 400 04 00
kom. (+48) 725 250 490
fax (+48) 32 400 04 25
k.kucewicz@savpol.pl
www.savpol.pl
Nasza misja – być Waszym Solidnym Partnerem.
Działamy na rynku od 1992 roku. Wieloletnie doświadczenie oraz zdobyta wiedza, to elementy, które czynią z nas firmę znającą specyfikę branży.
Celem Przedsiębiorstwa Savpol jest profesjonalna i kompleksowa obsługa Klienta w zakresie zaopatrzenia w poszczególne surowce. Posiadamy szeroką oferta handlową. Dostarczamy produkty producentów polskich jak i zagranicznych. Przed wprowadzeniem ich do naszego asortymentu, dokonujemy selekcji.
Dział Importu wybiera tylko te, których właściwości, smak, walory są pożądane przez Klienta gdyż jego zadowolenie oraz rozwój są dla nas ważne. Dlatego też postawiliśmy na własną bazę logistyczną oraz korzystamy z nowoczesnych rozwiązań technologicznych i technicznych.
Dbamy o budowanie trwałej więzi z Partnerami, stale podnosząc jakość oferowanych usług.
Simmar S.n.c. di Sbacco Simone & Marco |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 27
60022 CASTELFIDARDO (AN)
ITALY
tel. (+39) 071 782 08 71
fax (+39) 071 782 29 58
info@simmar.it
www.simmar.it
F.H. "Skład Kupiecki" Anna Gawior |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 61
41-100 Siemianowice Śląskie
Polska
tel. (+48) 32 220 02 83
kom. (+48) 660 730 600
fax (+48) 32 220 02 84
info@sklad-kupiecki.pl
www.sklad-kupiecki.pl
Skład Kupiecki zajmuje się importem włoskich akcesoriów do kuchni i zastosowań profesjonalnych. W ofercie firmy znajdują się: formy silikonowe, ceramiczne i metalowe, a także akcesoria do pieczenia i dekoracji. Zajmujemy się dystrybucją pojemników z tworzyw sztucznych. Wspólpracujemy z firmami: SILIKOMART, GUARDINI, BISETTI, FRABOSK, PENSOFAL, GNALI & ZANI, STOVMON, RIGAMONTI, PLAST-TEAM.
Hurtownia Słodyczy "Smakosz" |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 2
41-600 Świętochłowice
Polska
tel. (+48) 32 245 12 72
kom. (+48) 501 778 566
fax (+48) 32 245 12 72
biuro@hurtownia-smakosz.pl
www.hurtownia-smakosz.pl
Hurtownia Słodyczy SMAKOSZ istnieje na rynku nieprzerwanie od 15 lat. Podstawową działalnością firmy od dnia jej założenia była sprzedaż wszelkiego rodzaju słodyczy.
W 1998 r. do asortymentu firmy został wprowadzony proszek do lodów włoskich i świderków, kubki waflowe oraz polewy do lodów. Maszyny do lodów, bitej śmietany, gofrownice, granitory. W asortymencie znalazł się także szeroki wachlarz dodatków do lodów i deserów. Nieustannie poszerzamy swoją ofertę dla lodziarni i punktów gastronomicznych.
Od roku 2007 organizujemy Targi Lodowe w Świętochłowicach, na których wystawiają się firmy z całej Polski, związane z branżą lodziarską.
Posiadamy także wieloletnie doświadczenie w organizowaniu paczek świątecznych dla firm i instytucji.
Soreno |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 6
75-124 Koszalin
Polska
tel. (+48) 94 346 67 39
kom. (+48) 502 509 511
fax (+48) 94 346 67 39
biuro@soreno.pl
www.soreno.pl
Firma Soreno jest producentem koncentratów spożywczych dla branży lodziarskiej, cukierniczej i piekarniczej. Są to mieszanki piekarskie, cukiernicze oraz lody w proszku i gofry Floryda. Bardzo nowoczesny proces produkcji zapewnia stałą, bardzo wysoką jakość wszystkich oferowanych przez nas produktów. Starannie dobierane surowce gwarantują wyjątkowy smak a rygorystyczne systemy kontroli procesu produkcji zapewniają powtarzalność każdej partii produkcyjnej.
Specjalna Strefa Mistrza Branży |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 50
40-860 Katowice
Polska
tel. (+48) 32 729 96 80
kom. (+48) 881 610 660
fax (+48) 32 729 96 70
redakcja@MistrzBranzy.pl
www.MistrzBranzy.pl
Marka Mistrz Branży obejmuje nowoczesny portal oraz poradnik drukowany dla piekarzy, cukierników, lodziarzy oraz pasjonatów czekolady. To ogólnie dostępne medium dla przedsiębiorcy, pracownika, przedstawiciela cechu, nauczyciela, ucznia oraz dostawcy dla branży.
Pod marką Mistrz Branży kryje się:
• nowoczesny i bezpłatny portal www.MistrzBranzy.pl ‒ użyteczne i innowacyjne narzędzie komunikacji
• poradnik drukowany "Mistrz Branży" z praktycznymi informacjami m.in. z zakresu: efektywnego zarządzania, kulisów produkcji, ekspozycji, sprzedaży i marketingu. Tylko u nas jeszcze więcej spotkań z ludźmi branży, więcej promocji rzemiosła i inicjatyw branżowych
• źródło rzetelnej informacji z pierwszej ręki
• grono najlepszych autorów i partnerów
Portal Mistrz Branży oferuje:
• multimedialne narzędzie prezentacji oferty firmy w Katalogu produktów i usług
• multimedialną, wyróżniającą się prezentację firmy w Katalogu firm
• narzędzie efektywnego prowadzenia kampanii promocyjnych na stronach portalu za pomocą indywidualnego panelu administracyjnego
Stowarzyszenie Rzemieślników Piekarstwa RP |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 70
00-246 Warszawa
Polska
tel. (+48) 22 635 89 68
fax (+48) 22 635 89 68
biuro@stowarzyszeniepiekarzy.pl
www.stowarzyszeniepiekarzy.pl
Spółdzielnia Mleczarska SUDOWIA |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 56
16-400 Suwałki
Polska
tel. (+48) 87 566 69 27; (+48) 87 564 23 30
fax (+48) 87 566 69 71; (+48) 87 566 61 39
marketing@sudowia.com.pl
www.sudowia.com.pl
F.H.U. "V-CHEM" Marcin Suchoń |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 60
43-170 Łaziska Górne
Polska
kom. (+48) 603 177 003; (+48) 509 304 223
zamowienia@multi-talent.pl
www.multi-talent.pl
Zakład Przetwórstwa Owoców i Warzyw VORTUMNUS Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 2
38-242 Skołyszyn
Polska
tel. (+48) 13 449 13 00
fax (+48) 13 449 14 41
info@vortumnus.pl
www.vortumnus.pl
P.P.H. WAFLEX |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 5
05-250 Radzymin
Polska
tel. (+48) 22 786 54 03
kom. (+48) 668 630 704
fax (+48) 22 763 00 60
przemek@waflex.pl
waflex.pl
Firma Waflex produkuje pełną gamę wafli do lodów i rurek do bitej śmietany. W naszym asortymencie znajdują się zarówno wafle tradycyjne jak i wysokocukrowe. W roku 2011 Waflex wprowadził na rynek wafel dedykowany do "świdrów" o nazwie Rożek Europejski Mały. W roku 2013 premierowym, opatentowanym produktem jest wafel o nazwie "Polski Tulipan", który swoim kształtem odzwierciedla prawdziwego tulipana. Zapraszamy do współpracy.
Zentis Polska Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 40
08-110 Żelków Kolonia, Siedlce
Polska
tel. (+48) 25 640 22 02; (+48) 25 640 22 92
kom. (+48) 504 213 318
fax (+48) 25 640 92 02; (+48) 25 640 92 92
pawel.kuziola@zentis.pl; iwona.ilczuk@zentis.pl
www.zentis.pl
ZENTIS Polska oferuje komponenty stosowane w: mleczarstwie, piekarnictwie, cukiernictwie, produkcji lodów oraz cateringu.
W ofercie firmy znajdą Państwo komponenty stosowane jako:
-nadzienia piekarnicze stosowane przed wypiekiem, nadzienia piekarnicze stosowane po wypieku, polewy dekoracyjne na gofry, ciasta, lody, naleśniki, desery, żele i pomady dekoracyjne do ciast i wypieków, nadzienia i sosy garmażeryjne.
W ramach indywidualnej współpracy jesteśmy gotowi stworzyć wspólnie z naszymi odbiorcami nowe innowacyjne receptury o oryginalnych smakach.
MEDIA 2013
Dlapiekarzy.pl |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 43
60-123 Poznań
Polska
tel. (+48) 61 661 44 32
kom. (+48) 600 673 526
fax (+48) 61 661 44 32
redakcja@dlapiekarzy.pl; j.synoradzka@dlapiekarzy.pl
www.dlapiekarzy.pl
www.dlapiekarzy.pl to najbardziej aktualny portal dla piekarzy i cukierników. Tylko u nas znajdziecie wiadomości - codziennie aktualizowane, porady, prezentacje sprzętu, informacje z cechu, ranking cen chleba czy ciekawostki. Specjalnie dla Was codziennie sprawdzamy co dzieje się na zagranicznych rynkach i jak zmienia się gospodarka. Jesteśmy wszędzie tam gdzie dzieje się coś ciekawego i na bieżąco zdajemy relację z tych wydarzeń.
Portal www.dlapiekarzy.pl wyróżnia się tym, że skupia się nie tylko na wiadomościach wyłącznie z branży, ale dotyka wielu gałęzi rynku, które obecne są w polskich piekarniach i cukierniach.
Tylko u nas możecie podzielić się tym co Was bawi i tym co Was martwi, podpowiedzieć co chcielibyście przeczytać w Wiadomościach i gdzie powinniśmy być. Naszym celem jest przede wszystkim ułatwienie Wam, drodzy Piekarze i Cukiernicy, codziennej pracy.
Polskie piekarnie i cukiernie zmieniają się z dnia na dzień. Wraz z nimi polscy piekarze i cukiernicy. www.dlapiekarzy.pl jest wszędzie tam gdzie te zmiany widoczne są gołym okiem. A jeśli jeszcze nas mało obiecujemy, że się poprawimy i będziemy wszędzie widoczni.
Do zobaczenia!
Cukiernictwo, Wydawnictwo ELAMED Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Spółka komandytowa |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 63
40-203 Katowice
Polska
tel. (+48) 32 781 00 77
fax (+48) 32 203 93 56
elamed@elamed.pl
www.elamed.pl
Wydawnictwo Elamed to lider na krajowym rynku prasy branżowej. Obecnie w ofercie Wydawnictwa Elamed znajduje się 26 tytułów, w których poruszane są tematy z takich dziedzin jak: drogownictwo, budownictwo mostowe, ochrona środowiska, ochrona i bezpieczeństwo pracy, medycyna, zdrowie, rehabilitacja, stomatologia, przemysł, logistyka, przemysł cukierniczy i piekarski. Oprócz stałych tytułów prasy specjalistycznej Wydawnictwo Elamed wydaje branżowe dodatki tematyczne oraz wydania katalogowe i specjalistyczne. Wydawnictwo prowadzi również działalność wydawniczą w zakresie publikacji książkowych oraz działalność edukacyjno-szkoleniową w zakresie prowadzenia szkoleń, konferencji i seminariów dla specjalistów. Od 20 lat Wydawnictwo zapewnia dostęp do wiedzy w najlepszym wydaniu.
Piekarstwo, Wydawnictwo ELAMED Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, Spółka komandytowa |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 63
40-203 Katowice
Polska
tel. (+48) 32 781 00 77
fax (+48) 32 203 93 56
elamed@elamed.pl
www.elamed.pl
Wydawnictwo Elamed to lider na krajowym rynku prasy branżowej. Obecnie w ofercie Wydawnictwa Elamed znajduje się 26 tytułów, w których poruszane są tematy z takich dziedzin jak: drogownictwo, budownictwo mostowe, ochrona środowiska, ochrona i bezpieczeństwo pracy, medycyna, zdrowie, rehabilitacja, stomatologia, przemysł, logistyka, przemysł cukierniczy i piekarski. Oprócz stałych tytułów prasy specjalistycznej Wydawnictwo Elamed wydaje branżowe dodatki tematyczne oraz wydania katalogowe i specjalistyczne. Wydawnictwo prowadzi również działalność wydawniczą w zakresie publikacji książkowych oraz działalność edukacyjno-szkoleniową w zakresie prowadzenia szkoleń, konferencji i seminariów dla specjalistów. Od 20 lat Wydawnictwo zapewnia dostęp do wiedzy w najlepszym wydaniu.
Katalog Piekarniczo-Cukierniczy, Wydawnictwo WOMAT |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 68
43-190 Mikołów
Polska
tel. (+48) 32 722 02 27
fax (+48) 32 700 75 89
biuro@womat-media.pl
womat-media.pl
Katalog Piekarniczo-Cukierniczy wychodzi raz w roku w nakładzie 8.000 egzemplarzy. Rozprowadzany jest na największych imprezach branżowych oraz rozsyłany pocztą do kilku tysięcy piekarni i cukierni w Polsce. Zawiera wiele ofert istotnych dla rozwoju i prawidłowego funkcjonowania firm branży piekarniczo-cukierniczej. Womat specjalizuje się w wydawaniu prasy branżowej. Jest producentem etykiet samoprzylepnych.
Mistrz Branży - czasopismo oraz portal interaktywny |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 62
40-860 Katowice
Polska
tel. (+48) 32 729 96 80
kom. (+48) 881 610 660
fax (+48) 32 729 96 70
redakcja@MistrzBranzy.pl
www.MistrzBranzy.pl
Marka Mistrz Branży obejmuje nowoczesny portal oraz poradnik drukowany dla piekarzy, cukierników, lodziarzy oraz pasjonatów czekolady. To ogólnie dostępne medium dla przedsiębiorcy, pracownika, przedstawiciela cechu, nauczyciela, ucznia oraz dostawcy dla branży.
Pod marką Mistrz Branży kryje się:
• nowoczesny i bezpłatny portal www.MistrzBranzy.pl ‒ użyteczne i innowacyjne narzędzie komunikacji
• poradnik drukowany "Mistrz Branży" z praktycznymi informacjami m.in. z zakresu: efektywnego zarządzania, kulisów produkcji, ekspozycji, sprzedaży i marketingu. Tylko u nas jeszcze więcej spotkań z ludźmi branży, więcej promocji rzemiosła i inicjatyw branżowych
• źródło rzetelnej informacji z pierwszej ręki
• grono najlepszych autorów i partnerów
Portal Mistrz Branży oferuje:
• multimedialne narzędzie prezentacji oferty firmy w Katalogu produktów i usług
• multimedialną, wyróżniającą się prezentację firmy w Katalogu firm
• narzędzie efektywnego prowadzenia kampanii promocyjnych na stronach portalu za pomocą indywidualnego panelu administracyjnego
Przegląd Piekarski i Cukierniczy, Wydawnictwo SIGMA-NOT Sp. z o.o. |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 66
02-532 Warszawa
Polska
tel. (+48) 22 606 38 29; (+48) 22 849 16 49
fax (+48) 22 606 37 64
ppic@ppic.pl
www.ppic.pl
Ogólnopolski miesięcznik fachowy dla przemysłu i rzemiosła. Istnieje na rynku od 60 lat. Branże: piekarstwo, ciastkarstwo, cukiernictwo (produkcja wyrobów czekoladowych, karmelarskich, lodów i innych słodyczy). Tematyka: technika, technologia, poradnictwo, marketing, informacje z kraju i ze świata. Wydawca: Wydawnictwo SIGMA-NOT Sp. z o.o.
Vegagastro |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 22
76-200 Słupsk
Polska
tel. (+48) 59 840 23 22
kom. (+48) 502 760 973
fax (+48) 59 715 50 20
biuro@vegagastro.pl
www.vegagastro.pl
Vegagastro dostarcza profesjonalne technologie m.in. dla gastronomii i lodziarni. W ofercie znajdą Państwo: automaty do lodów, maszyny do lodów (frezery, pasteryzatory, dojrzewalniki, urządzenia wielofunkcyjne), automaty do bitej śmietany, witryny do lodów, ekspresy do kawy, granitory oraz wiele innych produktów najwyższej jakości. Od lat współpracujemy ze światowej sławy producentami, takimi jak Electro Freeze, Promag, Ital Proget, Sencotel, WEGA, COF. Zapewniamy serwis gwarancyjny oraz pogwarancyjny na terenie całego kraju. Organizujemy profesjonalne szkolenia z zakresu użytkowania i eksploatacji urządzeń. Na naszym stoisku mają Państwo okazję zobaczyć wyjątkowe automaty do jogurtu mrożonego lub do lodów soft – CS 4, CS 8. Urządzenia są bardzo proste w obsłudze. Dzięki nieskomplikowanej budowie i funkcji automycia jest łatwy w utrzymaniu czystości. Całość wykonana jest z kwasoodpornej stali nierdzewnej. Ciekawostką jest to, że mieszankę można pozostawić w dystrybutorze również na noc – nie zepsuje się dzięki funkcji konserwacji nocnej mieszanki.
W Piekarni, W Cukierni, Wydawca Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM |
Lokalizacja: Hala 3 ∙ Stoisko: 65
40-022 Katowice
Polska
tel. (+48) 32 230 90 05
kom. (+48) 535 535 923; (+48) 601 501 813
redakcja@wpiekarni.pl
www.wpiekarni.pl
Atrakcyjne czasopismo dla piekarzy, cukierników, lodziarzy, mistrzów czekolady i wszystkich zainteresowanych branżą. Krótko i na temat, czyli najświeższe informacje specjalistyczne z kraju i ze świata. Teksty instruktażowe. Receptury, trendy i nowości. Relacje z najważniejszych imprez w kraju i zagranicą. Opinie ekspertów. Dyskusje. Artykuły przystępne dla uczniów. Atrakcyjna forma i język. Solidna porcja profesjonalnej wiedzy.
Dodatkowo, raz w roku, Świat Lodów i Salon Czekolady – profesjonalne dodatki tematyczne.
Wydawca AMK ZOOM