Scroll Top

Agostini

SPONSOR GŁÓWNY MISTRZOSTW POLSKI NA PRALINĘ

Poznajcie bliżej Sponsora Głównego Mistrzostw Polski na pralinę.

Już trzecie pokolenie rodziny Agostoni z pasją tworzy najwyższej jakości czekolady, zawsze kierując się kluczowymi zasadami: znajdowaniem i selekcją najlepszych surowców, monitorowaniem każdego etapu produkcji oraz dbałością o zrównoważony rozwój. Z regionów będących kolebką wyjątkowych odmian kakao trafia ono do jednego z najbardziej futurystycznych zakładów we Włoszech, gdzie jest przetwarzane z uwagą dla najmniejszych detali i staranną kontrolą jakości.

Bean to bar – Agostoni nieustannie poszukuje kakao o unikalnych profilach aromatycznych, a wyrafinowany proces produkcyjny gwarantuje zachowanie ich idealnie czystego smaku, od ziaren po gotową czekoladę. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, receptury Agostoni są też zawsze perfekcyjnie zbilansowane pod kątem planowanych zastosowań.

Każdy etap i proces produkcyjny podlega ciągłej kontroli, począwszy od uprawy kakao na plantacjach, zbioru, fermentacji, suszenia i badania jakości ziaren, poprzez produkcję miazgi i masła kakaowego, aż do opracowania receptur na produkty końcowe. Agostonii zapewnia także wszechstronne wsparcie klientom, oferując im zarówno specjalistyczne konsultacje i ekspertyzy, jak i ogólne doradztwo.

Od lat 80. Agostoni utrwala i pogłębia relacje z farmerami na plantacjach kakao, by nakłaniać ich do zachowania bioróżnorodności i przestrzegania zasad ochrony środowiska. Technologie stosowane w zakładzie produkcyjnym są także opracowane z myślą o minimalizacji wpływu na środowisko.

Rozbudowany system kontroli jakości Agostoni zapewnia uzyskiwanie najwyższych międzynarodowych standardów. Poza ISO 90001 firma posiada certyfikaty takie jak BRC, IFS, EU Organic, NOP, Kosher i Halal, Vegan i Gluten Free, Fairtrade oraz oczywiście 100% Made in Italy.

Od roku 2018 dystrybutorem Agostoni w Polsce jest Kames Sp. z o.o. – www.kames.pl.