Drodzy uczniowie – wysyłajcie zgłoszenia i zawalczcie o nagrodę główną 5.000 zł.
Wystarczy wypełnić formularz! Finał już 18 marca podczas 12. Edycji Sweettargów w MCK Katowice.
Formularz zgłoszeniowy dostępny: TUTAJ
Jaka nagroda czeka na zwycięzcę?
• 𝟓𝟎𝟎𝟎 𝐩𝐥𝐧 od firmy UNOX
• Tygodniowy staż połączony ze szkoleniem w świetnej śląskiej Piekarnia rzemieślnicza Śląsko Pajda pod okiem mistrza Krzysztofa Bartelaka
• Nagrody dodatkowe dla 3 pierwszych osób – zestawy fachowej literatury piekarskiej od Help4Bakery
• Nagrody dodatkowe dla 3 pierwszych osób – zestawy profesjonalnych narzędzi piekarskich od Młyn Mazurki
• Nagrody dodatkowe, dla wszystkich uczestników – zestaw profesjonalnych środków czystości od Czystej Piekarni
• Oraz zestawy słodkich upominków!
Do konkursu zaproszeni są uczniowie nie tylko szkół gastronomicznych, ale także innych profili. Udział w piekarskich zmaganiach jest samodzielny. Składa się z dwóch etapów. W pierwszym kandydaci wysyłają zgłoszenia (karty zgłoszeniowe, receptury oraz zdjęcia wybranego produktu) drogą mailową. W drodze eliminacji zostaje wybrane grono finalistów, którzy wystąpią w finale podczas targów.
Na uczestników czekają trzy zadania konkursowe: wykonanie chleba żytniego, bagietki oraz chałki. Te podstawowe produkty pozwolą najlepiej ocenić umiejętności młodych piekarzy. Jury pod przewodnictwem Mirosława Kurka (prezesa stowarzyszenia Rzemieślnik) wyłoni zwycięzców, którzy otrzymają nagrody produktowe oraz finansowe.
Kontakt w sprawie konkursu:
MIROSŁAW KUREK
kom. (+48) 505 792 986
E-mail: konkurs@rzemieslnik.org